5 întrebări pe care le poți primi într-o farmacie

întrebări farmacistului informațiile necesare produs

Întotdeauna, într-o farmacie, ar trebui să primiți o serie de întrebări, indiferent de situație. Aceste întrebări au rolul de a-i oferi farmacistului toate informațiile necesare pentru a vă putea indica cel mai potrivit produs.

Probabil că vi s-a întâmplat să ajungeți la farmacie pentru a cumpăra un produs cu care deja erați obișnuit, pentru simptome cu care v-ați mai confruntat și cu altă ocazie. Sau pentru a cere recomandarea farmacistului cu privire la produsul care să se potrivească în situația dată.

Indiferent că a fost vorba despre un medicament fără rețetă, supliment alimentar sau dispozitiv medical pentru îngrijire personală, cel mai probabil că ați primit din partea farmacistului întrebări suplimentare. Despre storicul medical și existența unor alergii la anumite substanțe. Dacă ați mai folosit și cu altă ocazie produsul sau dacă luați un alt tratament în același timp.

Aceste întrebări au rolul de a-i oferi farmacistului toate informațiile necesare pentru a vă putea indica cel mai potrivit produs. Deoarece, chiar dacă se eliberează fără rețetă, acestea pot avea diferite interacțiuni sau efecte adverse în anumite situații specifice.

De aceea, indiferent de situație, odată ajuns într-o farmacie, consultați farmacistul în privința produsului pe care ați vrea să îl luați. Sau în privința simptomelor pe care le aveți.

Așadar, în interacțiunea cu farmacistul este posibil să fiți întrebat următoarele lucruri:

  1. Ce simptome prezentați?

În funcție de simptomele pe care le aveți, farmacistul va ști să vă recomande un produs anume .Sau să vă confirme că produsul solicitat este potrivit. De asemenea, este important și de cât timp persistă simptomele. Dacă acestea se manifestă de o perioadă prea lungă de timp, e posibil să fie necesară consultarea unui medic.

  1. Sunteți alergic la vreo substanță?

Atât medicamentele fără rețetă, cât și suplimentele alimentare și dispozitivele medicale pentru îngrijire personală pot conține substanțe active la care unele persoane pot manifesta alergii. Iar o alergie la una dintre ele vă poate înrăutăți starea de sănătate, contrar efectelor dorite. Dacă suferiți de o astfel de alergie, trebuie să comunicați farmacistului acest lucru. Iar el va ști ce produs să vă recomande pentru a vă proteja sănătatea.

  1. Ați luat alte tratamente în ultima vreme?

Anumite combinații de substanțe nu sunt recomandate și pot afecta organismul. De aceea, farmacistul trebuie să știe dacă și ce medicamente ați luat recent, dacă urmați un tratament pentru o afecțiune cronică sau folosiți și alte suplimente alimentare sau dispozitive medicale și în ce cantități, pentru a evita acele posibile interacțiuni între acestea.

  1. Suferiți de anumite boli?

Trebuie să comunicați farmacistului orice problemă de sănătate aveți în afara celei pentru care i-ați cerut sfatul, pentru a nu folosi un produs care ar putea-o agrava.

  1. Vă încadrați într-o stare de sănătate specială, sarcină sau alăptare?

În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, acestea trebuie să fie primele lucruri menționate farmacistului. Unele produse fără prescripție afectează sarcina și alăptarea. De aceea, nu trebuie administrare femeilor aflate în aceste situații.

Indiferent dacă ajungeți într-o farmacie pentru a cere un produs specific sau pentru a cere ,,ceva pentru…” discutați cu farmacistul despre simptomele și istoricul medical. Astfel, îl veți ajuta să vă înțeleagă starea de sănătate și să vă recomande un produs potrivit simptomelor pe care le aveți. Sau, să vă îndrume spre un medic, dacă este nevoie.