Campania

Grija pentru sănătate este o responsabilitate ce revine nu doar sistemului de sănătate sau profesioniștilor, medici sau farmaciști, ci și fiecăruia dintre noi.

Pentru a ne îngriji corect de propria noastră sănătate, avem însă nevoie de informații corecte, complete și ușor de înțeles, pe baza cărora să putem lua decizii responsabile.

Îngrijirea personală, dincolo de un stil de viață sănătos, se referă și la capacitatea noastră de a ne ameliora sau menține starea de sănătate cu ajutorul medicamentelor fără rețetă,  al suplimentelor alimentare și al dispozitivelor medicale.

Știi care e diferența dintre ele? Vezi când ai nevoie de un medicament fără rețetă, de un supliment alimentar sau de un dispozitiv medical!

Toate acestea pot fi o soluție eficientă pentru sănătate, dacă sunt folosite corespunzător. De aceea, campania „Despre sănătate, cu responsabilitate” își propune să contribuie la îmbunătățirea educației pentru sănătate a românilor, pentru ca aceștia să poată căuta, aprecia și utiliza informațiile, pentru a lua decizii bune privind modul în care își gestionează propria sănătate.

Cu siguranță, cei mai mulți dintre noi ne-am aflat cel puțin o dată în situația de a lua ceva de la farmacie pentru a veni de hac unei dureri de cap, pentru a ne întări organismul în sezonul rece sau pentru a scăpa de niște bătături care nu ne dădeau pace. Sau nenumărate alte situații…

Dar câți dintre noi știm cu exactitate ce am luat atunci? Cât de siguri suntem că ce am luat era cel mai bun produs pentru noi în acea situație? Câți dintre noi am stat să citim și prospectul sau eticheta acelui produs? Câți dintre noi am respectat întocmai modul de administrare recomandat în acel prospect sau pe acea etichetă?

Chiar dacă medicamentele fără rețetă, suplimentele alimentare și dispozitivele medicale pot fi luate fără o rețetă de la medic, aceasta nu înseamnă că ele au același rol sau același efect asupra organismului.

De aceea, pentru o îngrijire optimă a propriei sănătăți, este necesar ca înainte de a consuma produse din cele trei categorii enumerate, să ne informăm foarte bine cu privire la ce și cum anume ar trebui să luăm și să alegem responsabil.

Campania „Despre sănătate, cu responsabilitate”, inițiată de RASCI,  își propune să contribuie la informarea si educarea consumatorilor și pacienților cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor fără prescripție medicală,a suplimentelor alimentare și a dispozitivelor medicale pentru îngrijire personală, pentru ca aceștia să poată lua decizii informate privind modul în care își gestionează propria sănătate.